Butlletí de notícies del Consorci per la Gestió de Residus del Bages- abril 2018
Nova campanya del Consorci per conscienciar sobre la necessitat de reciclar
Estem posant a punt la nova campanya del Consorci -amb el lema "S'ha acabat el bròquil"- per conscienciar sobre la necessitat de separar els residus a casa per tal que puguin ser reciclats. Amb aquesta campanya, que es visualitzarà a través dels mitjans de comunicació del territori i de la nostra pàgina web i xarxes socials, volem contribuir a fer un pas endavant cap a l'augment dels índexs de reciclatge, traslladant a la ciutadania la idea que reciclar no és una opció sinó una obligació de tots i totes. En aquests moments, els ens consorciats estan recollint selectivament de mitjana el 39% dels seus residus, encara lluny de l'objectiu marcat per a l'any 2020, que és del 60%.
Aquestes setmanes s'està fent la neteja manual dels contenidors de selectiva
El Consorci del Bages neteja de forma manual els més de 3.600 contenidors que tenim instal·lats en els 34 municipis consorciats. Aquest tipus de neteja la realitza un operari i un vehicle equipat amb un dipòsit d’aigua barrejada amb productes desengreixants i raspalls. En aquesta neteja es té especial cura per garantir que les boques dels contenidors quedin ben netes. De mitjana, la neteja de cada contenidor dura uns 7 minuts, tot i que ens alguns casos, depèn de l'estat, es pot allargar. També es retiren els cartells i els grafits que hi pugui haver.
LA FOTO
Continuem el projecte Urbanwins per millorar la gestió de residus
Manresa ha acolit una nova àgora de participació ciutadana en què els assistents debaten sobre la gestió de residus a la ciutat i proposen millores, en el marc del projecte europeu Urbanwins, en el qual participem de la mà de l'Ajuntament de Manresa.
LA DADA
Quins són els quatre municipis consorciats que més han reciclat l'any 2017?
La recollida selectiva (és a dir, els residus prèviament separats a casa) suposa només un 29% del que es recull als municipis consorciats. Una xifra que s'eleva fins al 39% si hi sumem les aportacions a deixalleries mòbils i fixes. Però, afortunadament, alguns municipis superen de llarg aquestes xifres i se situen en percentatges de selectiva entre el 60 i el 80% del total de residus que generen. Els municipis consorciats que més han reciclat el 2017 són: Artés, Santpedor, Santa Maria d'Oló i Navarcles.
ELS AJUNTAMENTS CONSORCIATS EXPLIQUEN...
Informadors ambientals assessoren la ciutadania per augmentar el reciclatge d'orgànica a Manresa
Informadors ambientals han començat a treballar a peu de carrer, a diferents àrees d’aportació de la ciutat, per informar manresans i manresanes de com millorar el reciclatge de residus urbans. Aquesta iniciativa forma part de les accions engegades per l’Ajuntament de Manresa dins la campanya de sensibilització “Separa l’orgànica” que va començar el novembre passat amb l’objectiu d’aconseguir que la ciutat superi l’impàs que viu el conjunt de Catalunya pel que fa al reciclatge de matèria orgànica. La campanya tindrà una durada total de 6 setmanes distribuïdes en 2 etapes. Durant la primera etapa s’actuarà més intensament al centre de la ciutat , i en la segona etapa s’extendrà a la resta de municipi. La presència dels informadors al carrer es distribuirà de dilluns a dissabte, tant de matí com de tardes, per tal de difondre el missatge i arribar al major nombre de ciutadans i ciutadanes possibles. Per aconseguir aquests objectius s’abordaran 3 línies d’acció per informar que l’orgànica no va al rebuig; quin residus hi van i què es fa amb l’orgànica.