Butlletí de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central 16/05/2018

Dilluns, 21 de maig de 2018
16/05/2018
Visualitzeu el butlletí en el vostre navegador
 


«Vam apostar per fer una cooperativa perquè ens interessa molt la relació d’iguals, no la relació cap-treballador» 

Massa mare no és un projecte nou. Va néixer el 2011 amb la idea de fer pans antics, només amb massa mare i amb farines locals. Dels 4 socis fundadors, encara hi ha Miguel Ángel Serrano, que el setembre de 2016 va constituir la cooperativa amb Pilar Rodríguez i el 2017 es va incorporar Katerina Peressini. Durant aquest últim any, ha estat una dels projectes que ha rebut l’acompanyament de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.
Llegeix el reportatge sencer

 


‘Food Coop’, documental sobre un supermercat cooperatiu de Nova York arriba a Manresa

L’Ajuntament de Manresa i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitzen el dilluns 28 de maig la projecció del documental Food Coop. El documental s’endinsa en l’ànima de Park Slope Food Coop, un dels supermercats d’aliments cooperatius més antics dels Estats Units. Explica la història i el funcionament quotidià d’aquest supermercat cooperatiu, que des de 1973 agrupa més de 16.000 socis al barri de Brooklyn, que treballen cada un d’ells 3 hores mensuals per tenir l’opció de comprar el millor menjar de Nova York i al millor preu possible.
La projecció del documental s’acompanyarà d’un debat posterior sobre alguns d’aquests temes, però també sobre la possibilitat de construir un model similar a Manresa. El debat estarà dinamitzat per Toni Lodeiro, de la revista Opcions, i Alba Rojas, de la cooperativa mengemBages.

 


Un centenar de persones participen en la Trobada de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i Projectes Singulars

El 17 d'abril vam ser al Casinet d'Hostafranchs de Barcelona, a la primera trobada dels 14 Ateneus Cooperatius i els 56 Projectes Singulars. Compartint bones pràctiques i explorant les moltes oportunitats de col·laboració per consolidar l'economia social i solidària a Catalunya. Els reptes que més s’han repetit han estat la creació de llocs de treball i ocupació dignes i de qualitat, i aconseguir que l’economia social i cooperativa arribi a l’administració i a la societat en general a través de polítiques que  afavoreixin la  consciència pel consum crític i responsable.

L'AGENDA 


Dilluns, 14/05/18
Inauguració Setmana Emprenedoria
Hora: 09:00h a 12:00h
Espai: Palau Firal Manresa
 
Dimarts, 15/05/18
Concurs Idees Joves 
Hora: 09:00h a 13:30h 
Espai: Teatre Kursaal, Passeig Pere III, 35, 08242 Manresa
 
Dimecres, 16/05/18
2a Formació alumnes ADE UManresa 
Hora: 16:00h a 20:00h
Espai: UManresa
 
Dilluns, 28/05/18
Projecció Documental FoodCoop (dins el marc de la Mostra d'ESS del Bages)
Hora: 18:30h a 20:00h
Espai: Auditori Plana de l'Om, Manresa
 
Dimarts, 29/05/18
Presentació de la XAREC: trobada amb restauradors i establiments turístics amb impacte positiu (dins el marc de la Mostra d'ESS del Bages)
Hora: 17:00h a 19:00h
Espai: Palau Firal, Manresa
 
Dimecres, 30/05/18
Jornada de cohabitatge jove (dins el marc de la Mostra d'ESS del Bages)
Hora: 20:00h a 21:30h
Espai: Centre Cívic Joan Amades, Manresa
 
Dijous, 31/05/18
Taula Territorial, Models d'organització territorial i democràcia participativa. D'on venim i reptes de futur (dins el marc de la Mostra d'ESS del Bages)
Hora: 18:30 a 20:00h
Espai: Ateneu Les Bases, Manresa
 
Dissabte, 02/06/18
Estand a la Mostra d'Economia Social i Solidària del Bages
Hora: Tot el dia 
Espai: Entorn de la fàbrica dels Panyos, Manresa
 
 

Font: Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:22