Els Reis

Dijous, 2 de gener de 2020 a les 00:00

Els Reis: La nostra primera gran festa!

ELS REIS: LA NOSTRA PRIMERA GRAN FESTA!!!

Si Pasqua és la nostra festa de poble més genuïna i la Festa Major i les Festes de Tardor, les nostres festes més populars i arrelades, podem ben dir que els Reis és una de les diades més importants del nostre poble.

I ho diem amb tot l’orgull de poble. És molta la gent que ve de fora (o que ha vingut en alguna ocasió...) a veure la nostra cavalcada de Reis. Sens dubte és de les més vistoses, de les més boniques i entranyables i de les més ben organitzades dels nostres voltants.

I també de les més participades, tant en l’organització i la logística, com en el públic (grans i petits) que surten a mirar-la.

En podem preguntar què fa la Cavalcada de Reis a Callús una cosa especial. I segurament que podríem dir-ne moltes coses: el castell de focs que en marca el començament; la desfilada en si mateixa amb les carrosses renovades d’any en any; l’acte a l’església parroquial amb un mossèn Jolis oficiant i inspirat com sempre; el pas per diversos carrers del poble; l’entrada l’acte al Casal, amb els discursos de l’alcalde i dels Reis; el repartiment de joguines per part de Ses Majestats i dels patges durant una bona part de la nit; la il·lusió de tots plegats perquè tot surti d’allò més bé... Com sempre, darrere del que es veu, hi ha hores i hores de feina d’una Comissió de Reis que, amb el suport d’altres entitats i de l’ajuntament, hi esmerça temps i recursos personals, imaginació i ganes de fer una gran diada dels Reis! Gràcies!!!

Per tot plegat, podem ben dir que els Reis és la nostra primera gran festa anual. En vindran més, però aquesta és la primera!

Que Ses Majestats, els Reis d’Orient, siguin molt benvinguts al nostre poble! Rebem-los amb tots els honors que fan al cas!!

Darrera actualització: 02.01.2020 | 09:35